Algemene Voorwaarden

Bij het maken van een afspraak voor een fotosessie gaat de klant akkoord met onderstaande voorwaarden.

Betaling en prijzen
Voor alle deals geldt een volledige betaling direct na de fotosessie.

Betaling geschiedt gepast, per bankoverschrijving of betaalverzoek.

Levering van de digitale bestanden en/of bestelling van de fotoproducten geschiedt na ontvangst van de betaling. De prijzen zoals genoemd op de website zijn geldig vanaf 1 januari 2019 en kunnen ten alle tijden worden gewijzigd zonder enige kennisgeving.

Offertes

Offertes zijn geheel vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

De prijzen genoemd in offertes zijn dertig dagen geldig.

Alle genoemde prijzen in offertes voor bedrijven zijn exclusief wettelijke belastingen (BTW) binnen Nederland. Voor particulieren zijn de prijzen uiteraard inclusief btw.

Annulering en op tijd komen

Kosteloos annuleren van een gereserveerde fotosessie is mogelijk tot uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de fotosessie. Bij niet tijdig annuleren of niet op de afspraak verschijnen zonder afzegging zal het reeds betaalde bedrag niet worden terugbetaald. Dit geldt ook voor fotosessies die geboekt zijn d.m.v. een cadeaubon.

Wanneer cliënt te laat verschijnt op een afgesproken fotosessie zal de tijd dat men te laat is van de sessietijd worden afgetrokken. Wanneer het hard regent of waait kan een gereserveerde fotosessie op een buitenlocatie eventueel naar de studio worden verplaatst, of kan er kosteloos een nieuwe afspraak gemaakt worden. Of de sessie door te slecht weer verplaatst zal worden, zal op de dag voorafgaand aan de geboekte sessie in overleg worden besloten.

Uitvoering
Timewall voert de opdracht naar haar eigen inzicht en vermogen uit. Timewall handelt en spant zich optimaal in om met de bestaande omstandigheden tot het beste resultaat te komen. De klant zorgt ervoor dat de omstandigheden voor Timewall optimaal zijn. Hieronder wordt onder andere verstaan: voorbereid naar de fotoreportage komen en gehoor geven aan eventueel vooraf gestelde voorwaarden.

Voor ongevallen (materieel en immaterieel) die buiten de schuld van Timewall liggen, is Timewall niet verantwoordelijk.

Fotobestanden
Timewall selecteert welke foto’s voldoen aan de kwaliteitseisen. Deze foto’s zullen nabewerkt worden in de stijl van Timewall. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van beeldoptimalisatie zoals kleur, contrast en uitsnede. Kleine oneffenheden (pukkeltje, rood plekje, puistje, etc.) en storende beeldelementen zullen zoveel mogelijk worden weggewerkt. De foto’s worden binnen 24 uur gestuurd via de mail met een watermerk en lage resolutie. De klant selecteert de gewenste foto’s en kiest eventueel een pakket. Als foto’s beter tot hun recht komen in een andere bewerking, zal Timewall deze ook nabewerken in een andere kleursamenstelling, zoals kleurtint of zwart-wit.

Let op: De kleur en helderheid van uw beeldscherm (pc, tablet, laptop, gsm etc.) kunnen afwijken van de werkelijke kleuren van de foto’s. Hierdoor kunt u de kleuren en helderheid op uw eigen beeldscherm anders ervaren dan de werkelijke kleur en/of helderheid van de foto’s. Timewall is hier niet voor verantwoordelijk. Mocht Timewall door omstandigheden de foto’s niet tijdig kunnen leveren, dan zal cliënt hiervan tijdig op de hoogte worden gebracht.

Geleverde digitale foto’s worden minimaal 1 en maximaal 5 jaar bewaard.

Fotoproducten
Om optimale kwaliteit te kunnen leveren werkt Timewall samen met een professionele afdrukcentrale en leveranciers die een hoge kwaliteit producten leveren, welke passen in de stijl van Timewall. Voor levering van fotoproducten is Timewall afhankelijk van derden.

Timewall stelt een geschatte levertermijn. Door onvoorziene omstandigheden kan deze levertermijn verlengd worden. Timewall zal u hiervan op de hoogte stellen. Fotoproducten worden na ontvangst van de betaling besteld bij de leverancier.

Fotoproducten zijn persoonlijk en kunnen niet geruild of geretourneerd worden. Fotoproducten worden kosteloos thuisgestuurd, tenzij anders afgesproken. Timewall is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit die wordt geleverd wanneer de klant zelf elders afdrukken of andere fotoproducten bestelt.

Gebruiks- en auteursrecht
Timewall hanteert haar eigen stijl voor het nabewerken (kleur, contrast, uitsnede, etc.) en verwerken (o.a. collages en kaders) van foto’s. Om deze stijl te garanderen is het niet toegestaan de ontvangen foto’s op een andere manier te plaatsen of te gebruiken dan hoe u deze ontvangen heeft.  Het is niet toegestaan kleuren, contrasten, helderheid en uitsneden aan te passen of filters toe te passen. De foto’s zijn uitsluitend bedoeld voor eigen gebruik, het gebruik van foto’s voor commerciële doeleinden of wedstrijden is alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van Timewall. Indien u geen toestemming van Timewall heeft de foto te gebruiken wordt dit gezien als inbreuk op de auteursrechten. 

Gebruik van de geleverde foto’s op internet en/of Social Media is uitsluitend toegestaan met naamsvermelding: Timewall Fotografie. Het auteursrecht van de foto’s ligt bij Timewall. Bij het aangaan van de overeenkomst gaat u ermee akkoord dat Timewall de foto’s mag gebruiken voor promotionele en zakelijke doeleinden op internet, Social Media en/of drukwerk.

Indien u hier bezwaar tegen heeft, dient u dit vooraf schriftelijk kenbaar te maken. Timewall  is niet verantwoordelijk voor het (ongeoorloofd) gebruik van foto’s door derden wanneer foto’s ongevraagd gekopieerd worden van de website, blog of social media.

Cadeaubonnen
Cadeaubonnen worden op maat geleverd en kunnen binnen 14 dagen geretourneerd worden. Cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar voor contanten en dienen vooraf te worden betaald. Een cadeaubon is vanaf de afgiftedatum 1 jaar geldig.

Winacties
Bij deelname aan winacties gaat men automatisch akkoord met de Algemene Voorwaarden. De winacties dienen ter promotie van Timewall, daarom geeft men bij deelname toestemming om de foto’s die gemaakt worden te gebruiken op de website, blog en social media, alsmede voor verdere promotionele en commerciële doeleinden van Timewall.

Privacy & Persoonsgegevens
Bekijk hier de Privacyverklaring van Timewall.

Website, blog en social media
Teksten en foto’s op de website, blog en social media pagina’s zijn eigendom van Timewall. Foto’s en teksten mogen zonder toestemming niet gedupliceerd of gepubliceerd worden. Uitzondering hierop is het delen van teksten en foto’s die op de social media geplaatst zijn. Deze mogen gedeeld worden binnen het social media-kanaal, mits deze onveranderd, onbewerkt en origineel zijn.